Vakondok 4: Gyűjtői kiadás 40 órányi extrával

kami911 képe

Egy évvel ezelőtt számoltunk be róla, hogy:

Több teltházas mozis vetítés után végre elérhető – ráadásul ingyenesen – a Vakondok 4 – végigjátszás című dokumentumfilm, amely a 80-as és 90-es évek hazai játékfejlesztési világát dolgozza fel. A becsempészett Commodore 64-esektől kezdve, az átkódolt éjszakákon át egészen a technikai bravúrokig mindenről szó van a filmben. Tipikus lenyomata az akkori világnak, a vasfüggöny mögötti mesterséges elszigeteltségnek, ahol azért a tehetségek és a kapcsolatok utat találnak nyugatra. Ajánlom mindenkinek, aki akkoriban kezdett ismerkedni a számítástechnikával, de azoknak is, akik csak a múzemból ismerik a Commodere 64, az Amiga és az akkori konzolok világát.

Szuper jó szerkesztő!

A készítők azonban fejükbe vették, hogy ismét vonzóvá tegyék a „rongyosra” játszott kópiákat. Ugyanis a következő filmeik támogatásához egy eszkluzív Blue-Ray kiadással gazdagítják, amely 40 óra extra anyagot tartalmaz a filmből kimaradt jelenetekkel, és werkfilmmel.

A kiadvány itt előrendelhető >

Az se búsuljon, akinek nincs Blu-Ray lejátszója, mert: Minden támogatónak, akinek jár a fizikai hordozó, lehetősége lesz letölteni a lemezek image fájljait is, így számítógép segítségével akkor is meg fogja tudni nézni azt, ha nincs Blu-Ray lejátszója. (Természetesen a fizikai hordozót is megkapja.)

A Vakondok 4-ről

A Vakondok 4 – Végigjátszás egy dokumentumfilm a 80-as, 90-es évek magyar videojáték-fejlesztéseiről. Történet egy korról, amikor a magyar fejlesztők munkáit szinte az egész világ ismerte, miközben nem sok mindenki tudott arról, hogy Magyarországon egyáltalán folynak ilyen fejlesztések. A filmet olyan neves nemzetközi rendezvényeken vetítették már, mint az amerikai Game Developers Conference, ami a világ legrangosabb játékfejlesztői konferenciája, vagy az európai Gamescom.

A film magyar változata ingyenesen megnézhető a vakondok4.hu. oldalon.
Most pedig itt a lehetőség, hogy segítségeddel a film díszdobozos gyűjtői kiadása is létrejöhessen.

Ha ingyen nézhető a film, akkor minek ez a pénzgyűjtés?

Rengeteg visszajelzést kaptunk az elmúlt évben, hogy szívesen látnátok egy jó minőségű Blu-Ray kiadást a filmből. De még többen írtátok, hogy a filmhez forgatott interjúkat is szívesen megnéznétek teljes hosszukban. Ezt a két kérést kombinálva terveztük meg a Vakondok 4 gyűjtői Blu-Ray kiadását.

Mivel egy ilyen kiadvány legyártatása igen költséges, így saját forrásból nem tudjuk annak létrejöttét előfinanszírozni. Az Indiegogo segítségével most viszont lehetőséged van pénzügyi rizikó nélkül előrendelést leadni. Ha ugyanis nem jön össze a gyártáshoz minimálisan szükséges 500 darab előrendelés, akkor a kampány végén a rendszer automatikusan visszautalja a támogatóknak az általuk előre kifizetett összeget. A minimum összeg elérése esetén viszont le tudjuk gyártatni a kiadványt, és mindenki megkapja a saját példányát.

Mi kerül a 2db Blu-Ray lemezre?

  • A 99 perces film, full HD felbontásban, 5.1-es és sztereó hanggal, 6+1 nyelven (magyar, angol, brazil-portugál, francia, japán, német, spanyol) feliratozva
  • 47 db interjú, összesen közel 40 órányi hosszban
  • További, a filmmel kapcsolatos videó extrák
  • A támogatók névsorát tartalmazó videó

 

A kampány megtekinthető itt és további információk is vannak a megjelenés üzemezésével, és az egyes célok elérése esetén elérhető további tartalmakkal kapcsolatban. A várhatóan 2018. novemberben megjelenő kiadás, személyes átvétellel már 25 dollárért elérhető.

A film megtekintehő itt:

 

Hozzászólások

kimarite képe

Gyűjtői ...

Kiment a rendelés a fejemből. Írta a csapat, kevés van már a Kickstarter-en IndieGoGo-n ... persze, megnézhető, mennyi van még. ;)
Megosztottam máshol (oldalon) a hírt, köszi, és jó, hogy itt is megvan. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

teszt

ez egy hozzászólás

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

teszt

teszt teszt teszt teszt

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve