Nem elég biztonságos a Linux a Google-nak

Fórum: 

A Linux Foundation és a Google a hét közepén közösen jelentették be, hogy hamarosan az eddigieknél kettővel több főállású fejlesztő fog dolgozni az ismert nyílt forrású rendszermag biztonságossá tételén. A fejlesztők fizetését teljes mértékben a keresőóriás állja, azért, mert nincs megelégedve a Linux biztonságával, és úgy gondolja: abba csak egyre több bug kerül bele.

https://pcforum.hu/hirek/23199/nem-eleg-biztonsagos-a-linux-a-google-nek-szerinte-tul-sok-a-bug-benne

kami911 képe

Szia István,

Szia István,

Ez a cikk FAIL!

Szerintem feleslege linkelni egy ilyen negatív cikket. A PC Fórum elképzelhetően Linux-ot futtat, legalábbis nekik jó  Varnis caching proxy-ra, akkor gondolom Linux stack megy alatta. Nem mentem jobban utána.

A hírről meg nem arról szól, hogy hibákat jvítanak, hanem arról, hogy a meglévő biztonságiot emeik magasabb szintre. Az nyílt forráskódnak hála ez jobb lesz a Googe-nak, és mindenkinek aki Linux kernel alapú rendszerejket használnak, az Android-tól az OpenElec-en (itt egy hosszú lista a Linux Kernelt használó projekkről, dsiztóktól) át Linux Mint-ig.

“We’re honored to support the efforts of both Gustavo Silva and Nathan Chancellor as they work to enhance the security of the Linux kernel.”

Illetve:

“We are working towards building a high-quality kernel that is reliable, robust and more resistant to attack every time,” said Silva, Linux maintainer. “Through these efforts, we hope people, maintainers in particular, will recognize the importance of adopting changes that will make their code less prone to common errors.”

A másik úr meg az LLVM-en és hogy többen használják az LLVM toolchaint a Linux Kernel binárisok készítésére feladaton fog tovább is dolgozni - és bersze hibákat is javít (ez a három szó ami a címből valós).

“I hope that more and more people will start to use the LLVM compiler infrastructure project and contribute fixes to it and the kernel – it will go a long way towards improving Linux security for everyone,” said Chancellor, Linux maintainer.

Végül:

“Ensuring the security of the Linux kernel is extremely important as it’s a critical part of modern computing and infrastructure. It requires us all to assist in any way we can to ensure that it is sustainably secure,” said David A. Wheeler, the Linux Foundation. “We extend a special thanks to Google for underwriting Gustavo and Nathan’s Linux kernel security development work along with a thank you to all the maintainers, developers and organizations who have made the Linux kernel a collaborative global success.”

(Eredeti bejelentésből másolva)

Szóval ha lehet előbb értelmezzük a cikket, az eredeti forrással és ne döljünk be az ilyen PC Fórum szerű hírferdítőknek. Örüljünk, hogy több szakember dolgozik biztos anyagi hátérrel a Linux-on!

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Szia István,

#1 Igen, tudom, csak nagyon nehéz volt mobilról beidézni, akartam jelezni emonicononnak valami cinizmust, vagy akármit, hogy mire nem képesek egyesek a hatásvadászatért, de nem jött össze  blush

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

A Debian mentorszervezetként jelentkezik a Google Summerre

Annyira „nem”, hogy...

A Debian mentorszervezetként jelentkezik a Google Summer programra

2021-es kódex [1] és a 2021. májusi Outreachy-forduló [2], ahogy tettük
a korábbi években is.

Ez mindkét projekt projektpályázati felhívása.

Ha van egy projektötleted a Debianhoz kapcsolódóan, és tudsz mentorálni (vagy tudsz
koordinálja a mentort néhány Debian fejlesztővel), kérjük, látogass el
A GSoC [3] és az Outreachy [4] Debian wiki oldalak, és javaslatokat adnak be
utasította.

Felhívjuk figyelmét, hogy ebben az évben a projekt nyelve a Google Summer of Code
175 órára csökkent. Kérjük, fontolja meg ezt a beküldés során
a projektjeit.

Arra biztatunk mindenkit, hogy tegyen javaslatot projektekre mind a GSoC, mind az Outreachy számára, és ahol csak lehetséges. (Fontolja meg a nagyobb projektek feltörését
kisebb darabok a GSoC számára vagy fordítva az Outreachy számára).

Arra számítunk, hogy a maximális beadványokat 2021. február 22-ig megkapjuk.

Ha kérdése van, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba a következő címen:
IRC # debian-outreach vagy a debian-outreach levelezőlista [5].

Abhijith
a Debian informatikai csapat nevében.

[1]  https://summerofcode.withgoogle.com/
[2]  https://www.outreachy.org/
[3]  https://wiki.debian.org/SummerOfCode2021/
[4]  https://wiki.debian.org/Outreachy/
[5]  https://lists.debian.org/debian-outreach/

https://lists.debian.org/debian-outreach/2021/02/msg00005.html

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve