Cikkajánló

Két írás a linuxszal kapcsolatban.

9 érv, miért érdemes a KDE asztali környezetet választani

Sokan szeretik ezt a felületet, a következők miatt:

1.  Integráció. a többi asztali környezettel. 2. Kinézet 3. Hajlékonyság 4 Konzol 5. Kisalkalmazások. 6. Több asztal 7. Dicséret 8. Szórakoztató 9.Utam

Részletesebben itt. http://opensource.com/life/15/4/9-reasons-to-use-kde

Mi a linux?

Miben különbözik más operációs rendszerektől? Miben más a Linux, mint az Unix? Kik használják? Kiknek a tulajdona? Hogy készült? Hogyan lehet hozzájárulni? Hogyan lehet a használatát elkezdeni? Hol lehet többet tanulni róla?

Részletesebben itt. http://opensource.com/resources/what-is-linux?sc_cid=70160000000cmzuAAA

Egy érdekes cikk a Windows napokban megjelenő új kiadásáról, ebben a linuxra jellemző jegyeket vélnek felfedezni :)

Részletesebben itt. http://news.softpedia.com/news/latest-windows-10-build-has-some-cool-linux-features-485793.shtml

Hozzászólások

szhf62 képe

KDE környezet.

Tegnap kipróbálás céljából tettem fel a gépre a Mint 17.1 KDE-t. (Mellette a LM 17 Cinnamon, és a LM 17.2 Cinnamon fut rajta.) Még nem teljesen sikerült finomítanom az igényeimhez, de látszik, hogy lényegesen jobb, szinesebb környezet ez.

Hasonlít kicsit a Zorin OS9-hez, és egy kicsit a windows XP-re emlékeztet. Aki szeretne windows után Linux Mintre váltani, annak tökéletes választás a KDE asztali környezet.

 Megnéztem az ajánlott ciket, sajnos nyelvtudás hiányában nem tudtam értelmezni. (Talán hamarosan lefordításra kerül ez is.)

Eleinte kezdőként nem tudtam melyik fajtát válasszam ki állandóra. (A MATE-val még eddig sem tettem próbát, csak Cinnamon, XFCE, és KDE változatokat használtam.) Lehet hogy maradok a KDE-nél... (egyenlőre még csak tapasztalom, de lehet hogy véleményt is közlök róla később.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve