Total War játékdömping a Feraltól

A számos játékportjáról ismert Feral Interactive három új játékot adott ki Linuxra.

A most megjelent játékok a következők:

Ezek a kiadások a játékok már megjelent kiadásainak linuxos portjai.

Shogun 2

A Shogun 2 a Japán történelmének legsötétebb fejezetében a folyamatos háborúskodás osztja meg az országot. Tíz legendás hadúr küzd a hatalomért, ám csak egyetlen győzedelmeskedhet... a többiekre biztos halál vár. Sajátítsd el a háború művészetet a Total War: Shogun 2 című stratégiai játékban, amelyben az előző részek olyan jellemzői, mint a teljesen 3D környezetben játszódó szárazföldi és tengeri csaták és a részletgazdag hadjárat-térkép, továbbfejlesztésre kerültek, miközben a játék teljesen új, többjátékos élményt nyújt.

 • Építs — Építsd fel saját birodalmadat a gyönyörű körökre osztott térképen!
 • Hódíts — Hódítsd meg a XVI. századi Japánt a seregeiddel lélegzetelállító valós idejű csatákban!
 • Tervezz — Alkalmazz egyedi harci taktikákat, kémeket és bérgyilkosokat, hogy alkalmazkodj a háború változó feltételeihez!
 • Harcolj online — Fegyverezd fel és tedd egyedivé a tábornokodat és a seregeidet az online világban, ahol inden győzelem számít!

Warhammer

A valós idejű harcok és az addiktív, körökre osztott, politikával, birodalomépítéssel, ármánykodással átitatott kampányt keverő egyedi játékmenet révén a Total War™: WARHAMMER® játékórák százaival várja a háborúra éhes stratégákat!
Négy, egymástól teljesen eltérő faj élén vághatsz bele a háborúba: a Birodalom, a Törpék, a Vámpírhercegek és a Zöldbőrűek egyedi egységekkel és saját stratégiákkal indulnak csatába. Vezesd őket győzelemre a nyolc Legendás Hadúr egyikét irányítva, mívesen megmunkált fegyverekkel, páncélokkal bővítve arzenáljukat a számtalan küldetés sikeres teljesítése után járó új eszközöknek hála. A Total War-játékok történetében először még a mágiát is segítségre hívhatod, és hatalmas, repülő lényeket is bevethetsz, a vérszomjas sárkányoktól kezdve egészen a hatalmas griffmadarakig!
Az alapjátékkal ráadásul nem ér véget a történet, hiszen két további, önállóan futó bővítmény gondoskodik arról, hogy ez legyen a patinás széria eddigi legtartalmasabb, legmonumentálisabb epizódja, egy olyan epikus trilógia, amely az alapjaitól írja újra a fantasy stratégiák szabályait.
Ez egy új korszak hajnala. A Total War™: WARHAMMER® legendás hősök, hatalmas szörnyetegek, repülő lények, mágikus erők és rémálomszerű lények seregének világát hozza el.
A szabályok megváltoztak, egy dolog azonban örök: maga a háború!
Ez a végelláthatatlan hódítások kora, ahol harcosok ezrei csapnak össze elképesztően hatalmas csatákban, miközben az egyes fajok seregeit a világ meghódítására készülő hősök vezetik.
És mindannyian a te parancsaid várják!
A derék Karl Franz a Birodalom katonáit vezényli, melynek célja, hogy a széttöredezett birodalom vezetőit egy zászló alatt egyesítve vegyék fel a harcot közös ellenségeikkel szemben.
A csaták brutalitására éhező, orkokból és goblinokból álló Zöldbőrűek a Grimgor Ironhide vezette törzshöz csapódva próbálják a vérontás iránti kiapaszthatatlan vágyukat feltüzelni.
Thorgrim király a törpék seregének élére állva vezényli ki seregeit azok hegyi erődjeikből, bosszúszomjasan masírozva ellenfeleik felé, megpróbálva megtorolni az évezredek során elszenvedett sérelmeket.
Azt azonban halálos titok övezi, hogy a Vámpírhercegeket mi motiválhatja: Mannfred von Carstien egyenesen az élőholtak soraiból toborzott sereget, és ki tudja, mi a célja...
És míg a Régi Világot a háború, az árulás és a felfoghatatlan hatalmak mardossák, északról egy sokkal nagyobb viszály árnyéka leselkedik: a baljós szelek magát az univerzum anyagát tépik, szakítják...

Jellemzők

 • Vezess rendkívüli fajokat a csatába: A Birodalom derék katonái, a Törpék bosszúszomjas harcosai, a vérszomjas Vámpírhercegek lényei, és az orkokból, goblinokból verbuválódott Zöldbőrűek oldalán is végigviheted a kampányt, kihasználva az egyes fajok egyedi karaktereit, egységeit és harci stílusait!
 • Irányíts legendás hősöket: Válassz egyet a Warhammer Fantasy világának nyolc Legendás Hadúrja közül, és fegyverezd fel őket új eszközökkel, páncélokkal, varázslatokkal, melyeket hosszú, összefüggő küldetések teljesítése után zsebelhetsz be.
 • Hódítsd meg a világot: A Total War-széria első fantasy világa csak rád vár, egy gigantikus, szabadon felfedezhető, bejárható kampánytérképen, mely egy mágia tépázta, furcsa vidékkel, halálos lények sokaságával teremt egy olyan egyedi fantasy birodalmat, melyet videojátékban még nem láthattál.
 • Engedd szabadjára a szörnyeket: A Total War: WARHAMMER világa sárkányok üvöltésétől, óriások robajától, és csataménesek zajától hangos. Téged is vár a csatatér, ahol több emelet magas szörnyetegek, természetfeletti lények tornyosulnak a több ezer főből álló seregek fölé!
 • Vesd be a mágia erejét: Sújts le ellenfeleidre mágikus viharokkal, olvaszd meg páncéljaikat, oltsd ki csata iránti vágyuk lángját. Toborozz varázslókat, sámánokat és nekromantákat, akik ép ésszel felfoghatatlan erőket forgatnak a győzelem kivívása érdekében.
 • Figyeld az eget: Küldd ellenfeleidre a törpék gyrokoptereit, vess be sárkányokat - a Total War-játékok történetében először urald az eget is, a jól ismert játékmenet szabályait újraíró légi egységeknek hála.

 A játékok harverigénye:
  Minimum Ajánlott
OS: Steam OS 2.0, Ubuntu 16.04, azaz Linux Mint 18 vagy újabb Ubuntu 16.04 (64bit), azaz Linux Mint 18 vagy újabb
Processzor: Intel 2.0 GHz Intel 3.0 GHz
Memória: 4GB
Merevlemez: 26GB
Grafika:
 • 1GB Nvidia 6xx sorozatú vagy jobb (illszetőprogram verzió: 375.26 vagy újabb)
 • 1GB AMD 6xxx sorozatú vagy jobb (illszetőprogram verzió: MESA 17.0.4 vagy újabb)
 • 1GB Intel Iris Pro vagy jobb (illszetőprogram verzió: MESA 17.0.4 vagy újabb)

2GB Nvidia 7xx sorozatú vagy jobb (illszetőprogram verzió: 375.26 vagy újabb)

2GB AMD R7 260X vagy jobb (illszetőprogram verzió: MESA 17.1 vagy újabb)