Firefox Send – A Mozilla bemutatta a legjobb találmányát

kimarite képe

Az újdonság az egyelőre kísérleti állapotban lévő Firefox Send szolgáltatás, amivel végre megoldották az internetezők egyik megoldatlan, vagy legalábbis csak körülményesen megoldott problémáját: A nagy fájlok küldését. Ez ugyanis manapság egyáltalán nem könnyű. Képzeljük csak el, hogy egy születésnapi videót szeretnénk elküldeni egy ismerősünknek. A fájl körülbelül 500 megabájtos, szóval az e-mail a szolgáltatók korlátozásai miatt kapásból kiesik, a Facebook Messenger sem jöhet szóba a 25 megabájtos korlátozás miatt. A marginális népszerűségű megoldások mellett egyedül a felhőszolgáltatások (Google Drive, Dropbox, Amazon Cloud, Mega, OneDrive, stb.) maradtak, ahová előbb fel kell tölteni a fájlt, majd külön kérni egy megosztó-linket, majd a letöltés után valamennyi idővel (nem tudni mennyivel, hiszen az sem biztos, hogy a másik fél már letöltötte a fájlt) letörölni a tárhelyről. Macerás. Erre mondja most a Mozilla, hogy itt a regisztráció nélkül, Chrome-felhasználók számára is azonnal használható Firefox Send (send.firefox.com) weboldal, ahová akár 1 GB-os fájlokat is feltölthetünk, a feltöltés (és titkosított letárolás) befejeztével pedig automatikusan megkapjuk a linket. A link 1 letöltés vagy 24 óra után lejár, tehát törölgetni sem kell.

Forrás: Androbit

Részletek

„A Send bármelyik modern böngészőben használható.”

Firefox Send – A Mozilla bemutatta a legjobb találmányát
Firefox Send – A Mozilla bemutatta a legjobb találmányát

Hozzászólások

meskobalazs képe

Alternatívák

Csak a cikk egy részére reagálnék. Azért mióta létezik olyan, hogy bittorrent, elég egyszerű dolog a fájlok átküldése. Ráadásul ha mágnes linket használ az ember, akkor csak egy URL-t kell megnyitni :)

Amiért a Send jó, az a beépített titkosítás.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Alternatívák

#1 Egy részre reagálok én is. Torrent kliense nem mindenkinek van és nem mindenki fogja telepíteni (nem szereti, fél a használatától), viszont böngészője mindenkinek van :-). Nos, a másik részre is reagálok mégis: igen, a beépített titkosítás jól jön és hasznos.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve