Te hogy kerültél a számítógép közelébe?

LinuxMintHungary képe

Számodra a számítástechnika hobbi, felelőségeteljes munka, vagy kapu az internetre? Te hogyan kerültél kapcsolatba a számítástechnikával? Mire és mikor használod a számítógépet? Hogyan lettél linuxos?

Ezek a kérdések jutottak eszembe amikor az NNG egy nagyon kedves ábrákkal illusztrált verses kötetét átlapoztam.

Ha nagy leszek... címmel megjelent alkotás már ingyenesen és szabadon letölthető.

Szoftverfejlesztő, gépitanulás-szakértő vagy projektmenedzser leszek! Verses könyvecske célja, hogy bemutassa a digitális forradalom új és izgalmas szakmáit - mindezt Varró Dániel tolmácsolásában, Baranyai (b) András illusztrációival.

A könyv teljes mértékben ingyenes és szabadon terjeszthető! A könyvet A/4-es változatban tervezték, így otthon könnyedén kinyomtatható, vagy más digitális eszközön olvasható.

A könyvről

Az utóbbi évtizedben a számítástechnika fejlődésével egyre több olyan foglalkozás alakult ki, melyek korábban ismeretlenek voltak, viszont a jövőben egyre fontosabb szerepük lesz. A mi szenvedélyünk a programozás, és tudjuk, hogy milyen nehéz lépést tartani nemcsak a technológiai újításokkal, de a köréjük szerveződő szakmákkal is. Tapasztalatból tudjuk azt is, milyen nehéz szülőként elmagyarázni gyermekeinknek, mi a munkánk, megismertetve a benne rejlő lehetőségeket, tudományos, művészeti, és kreatív oldalát egyaránt.
Fontosnak tartjuk, hogy gyermekeink minél korábban felfedezhessék az informatika fontosságát. Az új generációnak annál nagyobb lehetőségei lesznek, minél előbb ismerkednek meg az új szakmákkal. Ez a gondolat állt mesekönyvünk létrehozásának hátterében: 12 izgalmas foglalkozást mutatunk be a számítástechnika világából verses formában, hogy szülők és gyermekeik együtt fedezhessék fel a szakma szépségeit, kihívásait. A könyvet 6-10 éves gyermekeknek és szüleiknek ajánljuk.

Színes kiadás letöltése | Színező kiadás letöltése

Forrás és további érdekességek: NNG

Hozzászólások

jepe képe

"számítógép közelébe", 2018-ban? (OFF)

"Te hogy kerültél a számítógép közelébe?" -- megdöbbentő kérdés.. Úgy értem, hogyan kerül valaki számítógép "közelébe" ?? 2018-ban? 

Hiszen mindenki számítógép "közelében" van... mindenki monitorok előtt tölti a napjait...
ideértve a telefonokat, tableteket...

Ez a kérdés körülbelül 1990-ben lehetett aktuális...

BTW, a "számítógépeket" pmanapság úgy hívják "PC" vagy "netbook" vagy "notebook", vagy simán csak "gép".. például "amikor gép előtt vagy"...

 

elnézést, de ezt meg kellett jegyeznem...

 

Értékelés: 

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

"számítógép közelébe", 2018-ban? (OFF)

Bocs jepe, de a címben hol van szó az idei évről? 

A múltidő pl. számomra ez esetben azt jelenti, hogy a kérdező talán arra kíváncsi, hogy elsőnek, hogy kerültem a számítógép közelébe! A címben ugyan ezt nem fejti ki részletesen, de ha tovább is olvastad volna, akkor a következőkben már igen: "Te hogyan kerültél kapcsolatba a számítástechnikával?"
Ez azért eléggé egyértelműen fogalmazza már meg a kérdést! 

Hogy a kérdésre is válaszoljak: Valamikor a nyolcvanas évek legvégén kaptunk egy kiszolgált gépet, amin anyám könyvelni, én pedig Dűnét kezdtem játszani. Majd a gép működését tanulni, építeni azt jobbra és egyre jobbra. 
Volt idő, amikor Linux, volt amikor Dos, és akadt olyan időszak is, amikor kísérletként 5 op. rendszer volt a boot szektorból indítható. Most technikai okból került ismét Linux a gépemre.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

"számítógép közelébe", 2018-ban? (OFF)

#3 Rossz volt a cím! Ha jó a cím, felesleges elolvasni a szövegtartalmat. Gyakorlatilag el is hagyható. :) https://www.youtube.com/watch?v=0n9dp_f9SIE

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve