Mit tartasz a legnagyobb előnynek a Linux Mintben?

A biztonságos használatát
18% (32 szavazat)
Az egyszerűségét
21% (38 szavazat)
Az ingyenes használatát
14% (26 szavazat)
A gyorsaságát
16% (29 szavazat)
A sokoldalúságát
22% (40 szavazat)
Egyéb (leírom)
9% (16 szavazat)
Összes szavazat: 181

Hozzászólások

Egyéb (leírom)

 Ami felül van, azt mind így együtt. Ezekhez hozzájön még az, hogy nem írja ki -mint Unity bevezetése óta az ubuntu- "A rendszer belső hibát észlelt etc..."  és nem akar küldetni velem egymás után több hibajelentést, hanem teszi a dolgát. Nálam gyorsabb is, mint az Ubuntu akármelyik grafikus felülettel ellátott disztribúciója, és nem vagyok megáldva beépített amazon lencsékkel, a grafikus felületet mindenféle különösebb turkálás nélkül szabadon kedvemre alakíthatom, és nem utolsó szempont, hogy hosszú távon támogatott. Persze hálás vagyok az ubuntunak, amiért rajta keresztül megismerkedhettem a linuxos szemlélet és gondolkodás alapjaival, de a unity bevezetésével a korábbi szimpátia fokozatosan megszűnt. A Linux Mint tökéletesen kiváltotta nálam az összes eddigi operációs rendszert, és egyedüli rendszerként használom.

A legegyszerűbben használható

A legegyszerűbben használható nyílt desktop operáviós rendszer erős közösségi támogatással. A vezető fejlesztő (Clem) is sokszor maga válaszol a blogokon írt kommentekre. Megvan a szépsége a kezdő és haladó felhasználók számára is,

csd2001 képe

Egyéb leírom

Nagyon jó. Gyors és  beton stabil.Könnyen használható.Az első Linux disztró amit használok csak kiváncsiságból probáltam ki de kelemesem csalodtam benne.Elég sok oldalú,személyreszabható.Teljesen elégedet vagyok vele.

szhf62 képe

 Tökéletesebb, mint a windows

 Tökéletesebb, mint a windows XP. (Ennek a nyugdíjazásáig nem nagyon hallottam a linuxról, és nem is láttam "élesben" működni.) Most már nem tudnak újból rábeszélni windowsra. :) A fejlettebb windows verziók egyenesen taszítottak, mind kezelésben, mind kinézetben.

Hosszú ideig használtam Cinnamon környezetet, de a gépeim hardvere nem túlságosan volt ezzel kibékülve. Átváltottam XFCE-re, kevesebb a gondom ezzel a környezettel. A gépek is elfogadhatóan mennek vele.

laszloprofeta képe

Letesztelt hosszabb ideig használt rendszerek.

 Anno a Windows XP OEM verzió soha nem tartot ki fél évnél tovább nálam (kivétel a Blade Edition 2006-os kiadás)

Aztán eljött a váltás 2006 végén, amikor is egy vírus leradírozta az adataim 80 %-át, ezért aztán elkezdtem Linuxot használni az alábbi sorrendben: UHU Linux 1.2, UHU Linux 2.1 rc2, UHU Linux 2.2, (az UHU linux 3 már telepítés után összeomlott). Aztán jött a Magyarubi 8.10, az Ubuntu, 9.10 (ez volt a legjobb Ubuntu amit valaha használatba vettem), Ubuntu 10.04, Kiwi 10.07, Ubuntu 12.04 (az Unity felület kibaszta nálam a biztosítékot, ezért aztán) Az Ubuntu 10 04-el együtt használtam a Linux Mint 9-et, aztán jött Mint 13 Mate és Xfce verziók, utána jött a Mint 17 Mate, és Mint 13 Xfce és azóta is csak ezeket a verziókat használom.

 

Una képe

Linux vs. Windows

A linux célgép. Egyszerű, stabil és praktikus. Kiválóan hangolható modulárisan felépíthető, fölösleges elemektől megtisztítható rendszer ami testre szabva a legmagasabb egyéni igényeket is képes minimális gondozás mellett teljesíteni. A Windows olyan mint ha az embernek egy központi szerve lenne a látásra, hallásra, táplálkozásra, ürítésre, helyváltoztatásra, és szaporodásra. Képtelenség volna bármelyik funkciót macera nélkül használni!